Előnyök

A Panellakások könnyen eladhatók:

A lakáspiac egyik „legkapósabb terméke” a panellakás. Reális árszabás mellett, néhány hét alatt könnyen el lehet adni a panellakást, míg a statisztikák szerint a családi házak esetében ez jóval több időbe kerül.

Kiváló elhelyezkedés:

A panellakások a városok centrumában kapnak otthont, szinte minden településen. Az infrastruktúra kimondottan előnyös a panellakások szomszédságában, sok a buszmegálló, gyakran és minden irányba járnak a buszok és más tömegközlekedési eszközök.  A legtöbb helyen még gyalogosan is lehet néhány percen belül óvodát, iskolát, boltot, patikát és postát is találni a közelben.

Panel lakások minden négyzetmétere kihasználható:

Nincs tetőtér, ahol a szoba oldalainál már egy kis gyereknek is kihívás egyenes háttal sétálni. Egy panelban teljesen átlagosnak mondható a belmagasság, míg egy polgári lakásnál vagy indusztriális stílusú lakásnál az első tulajdonságok között jut az átlagember eszébe a három méteres belmagasság, ami kifűtés szempontjából sem igazán előnyös!

Ideális lakás méret:

A panellakásokról mindenkinek a töpörödött konyha és a mini fürdőszoba jut eszébe. A tények azt igazolják, hogy mégis minden belefér az adott helyiségbe. A fürdőbe azért csak befér a kád, mosógép, kagyló, kis szekrény, stb. A konyhába pedig kihívás nélkül el lehet helyezni egy méretes hűtőt és egy mosogatógépet is még a tűzhelyen kívül. Csak ügyesen kell csinálni! Végül is ott van minden, aminek ott kell lennie, még ha nem is a legnagyobb méretben.

Minden korosztálynak ideális:

Panelban gyerekként sem volt rossz lakni, mert mindig volt egy csomó gyerek a környéken, akivel lehetett haverkodni. Az egyetemisták is szeretik, de ők inkább a bulizóna közelsége és a kiszámítható albérleti díj miatt preferálják. Felnőttként is lehet kedvelni a paneleket, egy, két, de akár három gyerkőcnek is lehet helyet szorítani benne és rengeteg a játszótér. Idősebb korban is vannak tagadhatatlan előnyei egy kertes házzal szemben, főleg mivel liftes házról beszélünk, ami az egyik legfontosabb lesz a fáradt, beteg lábainknak.

Hátrányok

Kellemetlen szagok:

A kellemetlen szag sajnos gyakori jelenség egy panelben, hiszen a szellőzők sajnos nem mindig teszik megfelelően a dolgukat. Sok házban a lépcsőháznak és a liftnek is sajátos szaga van, ami a takarítás függvényében enyhül vagy erősödik időről időre.

Vékony falak:

A másik leggyakrabban emlegetett hátránya a panellakásoknak a vékony falak. Ha a szigetelést nem újították fel, vagy nem szereltek be hangszigetelést, akkor bizony zavaró lehet a szomszédban zajló hangosabb összejövetel, takarítás vagy felújítás.

Kiköltözési nyilatkozat! Szükséges!? Mire Jó?!

Vélemény, hozzászólás?