INFORMÁCIÓK

Megye

Somogy megye. Siófoki járás.

NÉPESSÉG

1.763 fő

TERÜLET

36,02 km2

Elhelyezkedés:

Balatonszemes a Balaton déli partján, Balatonlelle, Balatonszárszó illetve Balatonöszöd között fekszik. Közúton a 7-es főúton, illetve az M7-es autópályán közelíthető meg, távolsága Budapesttől 130 kilométer. A hazai vasútvonalak közül a települést érinti, amelynek egy állomása van itt: Balatonszemes vasútállomás.

Mindennapi élet:

Balatonszemes, a „déli part gyöngyszeme” igazi családi üdülőhely. A településen színes, változatos programok várják a kicsiket és nagyokat. A község a vízi és a kerékpáros turizmus potenciális fellegvára. A Balatonszemesi Élményfürdő a Berzsenyi utcai szabad strand területén kínál medencés élményeket gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Tipp:

Feltétlenül érdemes sétálni egyet a kikötő melletti sétányon. A felújított balatonszemesi kikötőben szép környezet és kiváló parti létesítmények várják a hajósokat. A kikötő környékén a Balaton déli partján szokásos vízmélységek találhatók.

Amennyiben még több hírt és információt szeretnének kapni az ingatlanpiacról és az ingatlanjainkról, keressék fel közösségi oldalainkat, ahol igyekszünk tippekkel is segíteni Önöket!

Vélemény, hozzászólás?