INFORMÁCIÓK

Megye

Veszprém megye. Balatonfüredi járás.

NÉPESSÉG

12.923 fő

TERÜLET

46,45 km2

Elhelyezkedés:

Balatonfüred város, Veszprém megyében található, a balatonfüredi járásban. Budapesttől 129 kilométerre. „A Balaton északi partjának fővárosa”. A városon halad át a 71-es főút, valamint a Budapestről Tapolcára vezető egyvágányú vasút is. A szomszédos községek Tihany, Aszófő, Balatonszőlős, Csopak.

Mindennapi élet:

A város infrastrukturális ellátottsága napjainkban, rohamosan fejlődik. A város jelentős arányú állandó népessége révén fejlett városi intézmény-rendszerrel rendelkezik. Három általános iskolája egy gimnáziuma, egy szakközépiskolája és egy zeneiskolája van.

Infrastruktúra:

Balatonfürednek egy vasútállomása és egy vasúti megállóhelye van. A vasútállomás előtti autóbusz-állomásról távolsági autóbuszjáratok közlekednek a szomszédos üdülőhelyekre. A városban helyi autóbuszjáratok is közlekednek. Füred hajóállomása nagy forgalmat bonyolít, nyáron naponta több hajó indul a Balaton különböző kikötőibe.

Tipp: Tagore sétány: A sétány közepét augusztusban a Borhetek sátrai és padjai foglalják el, de mozgó árusok hada is megtalálható.

Amennyiben még több hírt és információt szeretnének kapni az ingatlanpiacról és az ingatlanjainkról, keressék fel közösségi oldalainkat, ahol igyekszünk tippekkel is segíteni Önöket!

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?