INFORMÁCIÓK

Megye

Pest megye. Szentendrei járás.

NÉPESSÉG

26.447 fő

TERÜLET

43,82 km2

Elhelyezkedés:

Szentendre város, Pest megyében található, a szentendrei járásban. Budapesttől mindössze 10 kilométerre található. Elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót.

Szentendre legfontosabb útvonala a 11-es főút mely a város teljes területén végighúzódik.

A városban a H5-ös HÉV közlekedik, melynek a végállomása a Batthyány tér. /Átszállás nélkül 40 perc a menetidő/. A végállomásról a Volánbusz helyközi járataival egészen Esztergomig vagy a Szentendrei-szigetre juthatunk.

Szentendre városrészei: Pannóniatelep, Püspökmajori-lakótelep, Lászlótelep, Belváros, Füzes park lakótelep, Izbég, Szamárhegy, Szarvashegy, Sztaravoda, Vasvári lakótelep, Derecske, Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya.

Belváros: Szentendre belvárosából kevés szebb panoráma van, mint a Duna és a belváros képe.

Bükkös patak: A szentendrei környéki patakok közül ez a leghosszabb és legbővizűbb. A patak völgye végig bejárható gyalogosan is, biciklivel is. A Bükkös patak szentendrei szakasza egy tanösvény, amely bemutatja a patakot és az élővilágát.

Mindennapi élet:

Ha városba gyermekkel, gyermekekkel költözünk, fontos információ lehet, hogy óvodát, általános iskolát, középiskolát is találunk a településen.

Amennyiben még több hírt és információt szeretnének kapni az ingatlanpiacról és az ingatlanjainkról, keressék fel közösségi oldalainkat, ahol igyekszünk tippekkel is segíteni Önöket!

Vélemény, hozzászólás?