Siófok méltán híres népszerű szórakozóhelyeiről, hangulatos éttermeiről és az Aranypartól, ahova minden nyáron özönlenek a turisták. Érdemes azonban a belvárost is felfedezni, hiszen legalább annyi élménnyel gazdagodhatunk, mint a vízparton.

Siófokban az a nagyszerű, hogy a városközpontban található a vonat és buszállomás, így könnyen megközelíthető a város többi pontja illetve a környező települések is.

Siófok emblematikus jelképe, a belváros közepén található Víztorony. Aki egyszer látta már, az biztosan azonnal beleszeret, hiszen igen ritka az, hogy egy város közepén egy toronnyal találkozunk.

A Fő téren találjuk még a Széchenyi István szökőkutat, mely igen izgalmas látvány fém és márvány elemeivel, és a tetején álló Széchenyivel. A szökőkutat nagyon szeretik a kisgyermekek jó időben, bár fürdeni sajnos nem lehet benne. Talán nincs olyan kiránduló, aki ne szeretne egy-egy kép erejéig felmászni a kút közepén elhelyezett lépcsőn Széchenyi mellé.

A téren kapott helyet a Sió Pláza is, ami ugyan pici, de minden szükséges üzlet megtalálható benne, így akár hosszabb távra is érdemes berendezkedni Siófokon.

A belvárosi körút után persze mindenkit arra bíztatnék, hogy sétáljon le egészen a hajóállomásig, mert akármennyire is szép a belváros, azért minden kiránduló számára mégiscsak a Balaton látványa szerzi a legemlékezetesebb perceket és emlékeket.


Amennyiben még több hírt és információt szeretnének kapni az ingatlanpiacról és az ingatlanjainkról, keressék fel közösségi oldalainkat, ahol igyekszünk tippekkel is segíteni Önöket!

 
Ha ingatlan, akkor HD5 Prémium Ingatlan!

Vélemény, hozzászólás?