INFORMÁCIÓK

Megye

Pest megye. Gödöllői járás.

NÉPESSÉG

32.131 fő

TERÜLET

61,92 km2

Elhelyezkedés:

Gödöllő város, Pest megyében található, a gödöllői járásban. Budapesttől mindössze 30 kilométerre található, a Gödöllői-dombság és Rákos-patak völgyében.

Közlekedési csomópont. A 3-as főút és a M3-as autópálya is átszeli a várost.

Több vasúti útvonal érinti a várost, többek között a Budapest-Hatvan vasútvonal illetve a H8-as jelzésű Helyi Érdem Vasút (HÉV). Az Örs vezér tere Metro és HÉV állomás átszállás nélkül 45 perc alatt elérhető!

Gödöllőnek 9 helyi buszjárata van és számos távolsági autóbuszjárat is átvezet rajta.

Gödöllői Királyi Kastély:

A város legismertebb nevezetessége a Grassalkovich-kastély. Mayerhoffer András építőmester 1735-öt követően kapott megbízást a kastély megépítésére. A kastély végleges formáját a 19. század végére nyerte el.
Napjainkban közel 1000 m²-es területen, 23 szobában tekinthető meg a kastélymúzeum, teljesen helyreállított belső terekkel. Számos különböző méretű díszterem áll rendelkezésre a különböző rendezvények megtartásához.

Mindennapi élet:

Ha városba gyermekkel, gyermekekkel költözünk, fontos információ lehet, hogy óvodát, általános iskolát, középiskolát is találunk. Ha felsőoktatási intézményt szeretnénk keresni, itt találjuk a Szent István Egyetemet.

TIPP: A város központjához közel található a Béke-tó, ami kellemes kikapcsolódást nyújt horgászatra vagy pihenésre is.

Amennyiben még több hírt és információt szeretnének kapni az ingatlanpiacról és az ingatlanjainkról, keressék fel közösségi oldalainkat, ahol igyekszünk tippekkel is segíteni Önöket!

Vélemény, hozzászólás?