A Balaton egyik legnépszerűbb települése Siófok és Balatonfüred mellett kétségtelenül Tihany. Megmutatjuk, hogy milyen érvek szólnak amellett, hogy ősszel is jól érezd magad a településen! Sétálj végig a hosszan elterülő vízpart betonján, és figyeld meg, milyen a nádas zizegése, hogyan úsznak a kacsák és hogyan lepik el a víz azt a partot, ahol nyáron napozni szoktál.

1. A panoráma még akkor is páratlan, amikor nem süt hétágra a nap. Bár ilyenkor nem tarkítják színes vitorlások és csónakok a vizet, mégis fantasztikus látvány a messze húzódó haragos zöld tó.

2. A padok üresek, az utcák néptelenek. Remek fotókat lehet ilyenkor készíteni az apátsághoz vezető keskeny sétányról, vagy a gyönyörű panorámáról, hiszen senki és semmi nem lóg bele véletlenül a fotókba.

3. Ilyenkor óránként közlekednek a kompok, így a déli partról is igazán könnyedén átjuthatsz Tihanyba. Nagyon hangulatos a hullámokat nézni akkor, amikor alattad örvénylik a víz.

4. Sétálj végig a hosszan elterülő vízpart betonján, és figyeld meg, milyen a nádas zizegése, hogyan úsznak a kacsák és hogyan lepik el a víz azt a partot, ahol nyáron napozni szoktál.

+1 Gondoltál már arra, hogy Tihanyban ne csak a népszerű központi részeken sétálj, hanem a falu csendesebb, nyugodtabb utcáiban is? Fedezd fel a település rejtett kincseit!

Vélemény, hozzászólás?