Óbuda – Békásmegyer

Békásmegyer városrész

Békásmegyeri otthon
Nézzünk szét Békásmegyeren.

Budapest III. kerületének északi része Békásmegyer. Békásmegyert két részre oszthatjuk: Békásmegyer és Békásmegyer – Ófalu. Nagyobb részét a H5-ös (szentendrei) HÉV és a 11-es út által két különböző jellegű részre osztott lakótelep teszi ki /Hegyfelőli oldal, Duna felőli oldal/, míg Békásmegyer – Ófaluban kertes házakat találunk.

Közlekedés

Békásmegyert teljesen kettévágja az H5-ös HÉV vonala. Közúton csak egy ponton, a Pünkösdfürdő utcai vasúti átjárón áthaladva lehet átkelni az egyik városrészből a másikba.

Buda belső részeivel és Szentendrével az 5-ös HÉV vonala köti össze Békásmegyert. Néhány vonat a Batthyány térről csak Békásmegyer állomásig közlekedik, így a városhatáron belül sűrűbb vonatközlekedést tesz lehetővé. A lakótelepen és az Ófaluban helyi buszjáratok szállítják az ott élőket a HÉV-hez.

Ezen kívül számos helyközi busszal utazhatunk a Római part, Szentlélek tér vagy az Árpád híd irányába.

Békásmegyer környéke

Római part, Békásmegyer szomszédságában.

Bérbeadás/befektetés

A terület bérbeadásra is kedvelt, így itt könnyen bérbe adható lakásokat találunk. A társasházak többsége panelprogramban már átesett, szigetelt épület, cserélt nyílászárók. Népszerű környék, frekventált helyen található, közel Budapest szívéhez. Ez pedig mindenképpen előny azok számára, akik a fővárosban dolgoznak.

A Duna, és a Dunakanyar közelsége szintén emeli a városrészben lévő lakások értékét, bérbeadásának lehetőségét.

Mindennapi élet

Ha városrészbe gyermekkel, gyermekekkel költözünk, fontos információ lehet, hogy óvodát, általános iskolát, középiskolát is bőségesen találunk. Ha felsőoktatási intézményt szeretnénk keresni, a Duna felőli oldalán találjuk a Milton Friedman Egyetemet.

A kutyabarátok is jó helyzetben vannak, hiszen a városrész több pontján is található kijelölt kutyafuttató.

A Duna közelsége sem elhanyagolható szempont. A kiépített kerékpárutaknak köszönhetően hatalmas kirándulásokat tehetünk a Dunakanyar vagy a Római part felé. A Duna-part kiváló lehetőséget nyújt a vízi turizmushoz. A Római-part és Pünkösdfürdő csónakházaiban a nyári szezonban lehetőség van kajakok és csónakok kölcsönzésére, Békásmegyeren pedig strand is van a Pünkösdfürdői hajóállomás mellett.

Családoknak is jó Békáson élni!

Idősek számára – ha sajnos már az egészségük nem a legjobb – elérhető Szakorvosi rendelőintézet is. Bevásárlásra pedig ott van a várhatóan 2019 őszén átadásra kerülő vadonatúj vásárcsarnok. / A régi vásárcsarnok addig is zavartalanul üzemel./

Amennyiben még több hírt és információt szeretnének kapni az ingatlanpiacról és az ingatlanjainkról, keressék fel közösségi oldalainkat, ahol igyekszünk tippekkel és trükkökkel is segíteni Önöket!

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?