Az eladásra szánt ingatlant érdemes átrendezni, apróbb felújítást elvégezni, hiszen minimális befektetéssel is nagy változás érhető el. Amikor az ember úgy dönt, megválik otthonától, számos hasonló adottságú lakás között kell érvényesülni az ingatlanpiacon.

Vevői szemmel kell nézni a lakást

Első lépésként át kell nézni tüzetesen az otthont, méghozzá vevői szemmel. Ez egy nagyon nehéz feladat, hiszen mégiscsak a megszokott dolgainkról az otthonunkról van szó. Nyugodtan kérjük meg ismerőseinket, barátainkat, hogy mondják el őszinte véleményüket! Ezután mérlegeljük anyagi lehetőségünket, időnket a szükséges felújításokról, átrendezésről.  A célunk a következő legyen: modern és tiszta!

Legjobb megoldás, a falfestés!

Ajánlott okosan megválasztott, színekkel felújítani a falakat. Ezzel egy jó alaphangulat teremthető, és a lakás illata is egészen felfrissül. Gyorsan elvégezhető, csináld magad-falfestéshez olyan egyrétegű beltéri falfestéket érdemes választani, ami nem csepeg, egy rétegben is jól fed, és kellemes illatú.

Rendezzük át a szobát!

Festés után arra is ügyelni kell, mi az, ami visszakerül a szobába. A bútorok szelektálásával és elszállításával már sokat lehet tenni a sikeres eladásért. Semleges díszítéssel fel lehet dobni a kiürített tereket. Egy csokor virág, egy gyertyatartó vagy néhány újság jót tesz az összképnek.

Alapos takarítás a siker záloga lehet!

Munkálatok végére marad az egyik legfontosabb: a takarítás. Alapos takarításban gondolkozzunk, ne elégedjünk meg csak egy felmosással! Ne vigyük túlzásba!

Mindig arra törekedjünk, hogy egyszerű, letisztult és rendezett legyen a végeredmény!

Vélemény, hozzászólás?