Ha bontandó házat vásároltok, JÓ TUDNI, hogy az alábbi feladatokon mindenképpen át kell esni.

Elsődleges feladat a bontási engedélyek beszerzése az önkormányzat építési osztálytól. Ezt természetesen kérésre, teljes körűen elvégezzük Ön helyet. Ebben a fázisban, a közművek, a gáz és villany eltávolítását is el kell végezni, szükség esetén ideiglenes mérőóra állást kell kihelyezni. A villany és gázra vonatkozó eltávolítások illetve ideiglenes megoldások, engedélykötelesek.

A bontás a második fázis, a kemény illetve a tetőszerkezet szakszerű szétszerelése, a cserepek a tetőléc és a saruzat eltávolítása. A ház tetejéről leszedett anyagok általában újrahasznosíthatok, újrafelhasználhatok egy másik épülethez, így a feladatot alaposan, szakszerűen kell elvégezni. A harmadik fázis során a födémzet, fa és gerendák, béléstestek eltávolítását végezzük el.

A negyedik fázisban, vagy sürgősség esetén akár a korábbi fázisok alatt nyílászárók, ajtók és ablakok kiszedését is végre lehet hajtani. Az ötödik fázis, a falazat összeborítása, a tényleges bontás elvégzése. A hatodik fázisban, az épület alapzatot távolítjuk el, kiforgatjuk a sávalapot. A hetedik fázis pedig a terep síkolása, kiegyenlítése, azaz a tereprendezés, mely opcionális, így igény szerint végezhető.

Vélemény, hozzászólás?