Mindannyiunkkal előfordult már, hogy olyan nagy volt otthon a káosz, hogy azt sem tudtuk, hol kezdjük el a takarítást. Persze rendet kellene tenni, de minden összevissza áll, semminek nincs igazán helye, a por meg csak egyre gyűlik és gyűlik mindenen. Most megmutatjuk, hogy három egyszerű dolog segítségével hogyan könnyíthetsz a problémádon!

Találd meg mindennek a helyét!

Hosszú-hosszú órákat vesz igénybe a rendrakás, ha mindent úgy tárolunk, hogy még a bútorokhoz sem férünk hozzá. Érdemes mindig megtartani a rendet ahelyett, hogy hétvégenként a szabadidőnkben próbáljuk magunkat utolérni. Ha megvan a ruháknak, könyveknek, fűszereknek, és még a távirányítónak is a helye, akkor nem kell azon gondolkodni reggelenként, hogy hol is lehet a kocsikulcs, a telefontöltő vagy a matekfüzet. Csak egyszer kell belevágni a nagy tavaszi tisztogatásba, és ha elbúcsúzunk a felesleges holmiktól, biztosan könnyebb lesz kézben tartani a lakás tisztaságát is. Bátran álljunk neki a szelektálásnak!

Alakíts ki saját szabályrendszert!

Nincs is rosszabb annál, amikor úgy ébredünk szombat reggel, hogy tudjuk, neki kell állni a nagytakarításnak. Könnyen segíthetünk ezen a rossz érzésen, ha minden nap elvégzünk valamilyen feladatot, ami csak egy órácskát vesz el a napunkból. Amíg fő a leves, betehetünk egy mosást, és ki is teregethetünk. Nem is hinnénk, hogy mennyi erőt, energiát és bosszúságot spórolhatunk meg azzal, ha saját magunknak segítünk hét közben a hétvégi teendőink elvégzésével. Ennél is könnyebb lehet a dolgunk, ha beosztjuk otthon a feladatokat. Lehet felelőse a porszívózásnak, kisorsolhatjuk, hogy ki vigye le a szemet és ki hajtogassa össze a ruhákat. Legyünk kreatívak a munkamegosztásban!

Használj megfelelő tisztítószereket!

Miután kiszortíroztuk a felesleges holmikat, és megbeszéltük, hogy ki milyen feladatot végezzen el otthon, nem árt elgondolkodni azon, hogy mennyi időt takaríthatunk meg, ha olyan minőségű tisztítószert vásárolunk, mellyel gyorsabban halad a munka. Nem feltétlenül a drága dolgok azok, amelyek hatékonnyá tehetik a munkánkat, sokszor egy kevésbé ismert termék is okozhat számunkra kellemes meglepetéseket. Apróságnak tűnik, de mégsem az. A megfelelő minőségű hideg zsíroldó, vízkőoldó és felmosó olykor csodákra képes! Nem kell, hogy órákig tartson egy-egy munkafolyamat! Kísérletezzük ki, melyik termékek felelnek meg az igényeinknek!

Vélemény, hozzászólás?